"שומשום, היפתח!"

לכאורה אין לו טעם דומיננטי במיוחד (טוב, אולי כן אפשר לזהות טעם אגוזי משהו אם ממש מתעמקים…). על פי רוב ניתקל בו כעיטור לחלות, בייגלים או מאפים אחרים. הוא עלול להיראות קטן וזניח, אבל אם תחשבו על זה לרגע – תגלו כי הוא נמצא כמעט בכל מקום. ככה זה כשאתה, בין היתר, האב הרוחני של חלבה וטחינה. ככה זה כשכמעט כל מטבח עושה בך שימוש: היפניים בסלטים ובסושי, האפריקאים במרקים, בבשר ובירקות, ההודים והיוונים בקינוחים, והרשימה עוד ארוכה.

וכן, ככה זה כשסיפור כמו עלי באבא וארבעים השודדים יוצר בעזרתך משפט אלמותי: "שומשום, היפתח!"

אז שומשום – זהו כוכב החודש הנוכחי שלנו. הפעם נתנו לבלוגרים שלנו יד חופשית; אפשרנו להם להכין לנו מנות עם זרעי השומשום עצמם או עם צאצאיו אותם הזכרנו למעלה – חלבה וטחינה. והתוצאות? מגוונות. מסקרנות. טעימות. גללו למטה ותוכלו לראות בעצמכם !

מאמרים נוספים

רימונים - בלוג

רימונים

רור שחשבנו על דבש, אל תצחיקו אותנו. ואז פסלנו אותו – הוא לא יכול להיות…

לתמונות ופרטים נוספים >>

 ↑