• Manteka - אתר הקונדיטוריה הישראלי
  • Manteka - אתר הקונדיטוריה הישראלי
  • Manteka - אתר הקונדיטוריה הישראלי
  • Manteka - אתר הקונדיטוריה הישראלי
  • Manteka - אתר הקונדיטוריה הישראלי
  • Manteka - אתר הקונדיטוריה הישראלי
  • Manteka - אתר הקונדיטוריה הישראלי
  • Manteka - אתר הקונדיטוריה הישראלי
  • Manteka - אתר הקונדיטוריה הישראלי
  • Manteka - אתר הקונדיטוריה הישראלי
  • Manteka - אתר הקונדיטוריה הישראלי
  • Manteka - אתר הקונדיטוריה הישראלי
  • Manteka - אתר הקונדיטוריה הישראלי
  • Manteka - אתר הקונדיטוריה הישראלי
עמוד הבית > מומלצי מנטקה >>

מומלצי מנטקה >>

חברים להתעורר! טבעונות איננה סגפנות! מהיום אפשר להתענג על גלידה, ואני מתכוונת לגלידה מצוינת.

רשת אייסברג יחד עם הקונדיטור שלה, עמיר האוז, הרימה את הכפפה ופיתחה לנו מגוון רחב מאוד של טעמים של גלידה טבעונית.

בשורה נהדרת לטבעונים, לשומרי כשרות ולנמנעים מחלב!

 

"בית קפה, קונדיטוריה קטנה, גלריה לעת מצוא ...."

גיא, קונדיטור ביישן, ויעל, אשתו, מלצרית מלידה, פתחו את "גיא ויעל" כדי שלכם ולכן יהיה איפה לשבת, לשתות קפה, לאכול משהו טוב, או לקנות איזו עוגה טובה הביתה.

מוזמנים לבוא עם או בלי ילדים, כלבים, חברים. 

הרחק מהשאון של העיר, בחיקה של נחלה מוקפת אקליפטוסים, נמצא קפה בריוש. זוהי פינת חמד המציעה מגוון של ארוחות בוקר ומאפים טריים באווירה נעימה. 

באחד משיטוטיי בפייסבוק הופתעתי לגלות קונדיטוריית עילית באזור התעשייה של עמק חפר, רצתי לבדוק במה מדובר.

אם עד עכשיו חשבתם שמקשטים רק עוגות ימי הולדת, אז כנראה שעוד לא הגעתם לפיצה ג'יאנט.

Ness פטיסרי נפתחה מתוך צורך ורצון להביא את בשורת הפטיסרי לירושלים.

קונדיטוריה קטנה ומטריפה בטעמים וריחות נוסטלגיים.

מהי בית לחם? לפי התנ"ך, נולד שם דוד המלך. לפי הברית החדשה, נולד שם ישו. אבל לפי שף בולנג'ר רמי קרדי, נולד שם לחם טרי ומשובח, כל בוקר. והבשורה הזו היא מאפייה חדשה ומצוינת בצפון הישן של תל-אביב.

את הראיון עם שחר בן ארויה, בן קיבוץ משמר השרון ומייסד 'לחם שחר' ניהלתי בעמידה בתוך המאפייה אפופת הקמח כשמסביבי שלושה מלושים שעובדים במרץ ושלושה אופים שעובדים את הבצק במקצועיות.

נכנסים לקיבוץ מגל, נוסעים ישר, פונים שמאלה, ושם, ליד בתי הילדים והמרחבים הירוקים מגלים קונדיטוריה קטנה ומשובחת

אוסנת סופר, כלכלנית שגרה בכפר חגלה שבעמק חפר, החליטה בגיל 40 לעזוב את תחום העסקים הנוח והמתגמל וקפצה לחיי הקונדיטוריה.

חבוש בכובע ברט צרפתי, הוא מביט בעיני לקוחותיו כשהם מריחים את הפרוסה המוגשת להם, כשהם טועמים את הלחם הטרי. "אין כמו לראות את ההנאה שלהם" הוא מסביר בחיוך.

מוצרי הקונדיטוריה של גרציא פשוט מצויינים, נטולי יומרות וקישוטים, פשוט דברים טובים.

אגדת לחם היא חלום שנרקם למציאות. פירור אחר פירור, התהוותה למאפיה ממשית מלאה בריחות, טעמים ומרקמים.

בלב זכרון יעקב, על המדרחוב המרכזי של המושבה, יש מקום מיוחד בו ניתן לעמוד ולהריח שוקולד.

קונדיטוריה, בית קפה וחנות קטנה ומטריפה – או בקיצור: משק שיקלר.

בלב רחובות מסתתרת לה קונדיטוריה, קטנה, שקטה ולא בולטת באופן מיוחד, אבל בשביל דברים טובים, צריך לדעת מה מחפשים...

מתברר של"צמה" יש לקוחות קבועים, כאלה שלא מוכנים לוותר עליה...

"אחיות שאולוב" "shaulov sisters" – פטיסרי בוטיק של מתוקים ומלוחים, בניהולה של השף קונדיטור מירב שאולוב.

מאפה ליאון הוא סיפור ותיק, סיפור שמתגלגל כבר ארבעה דורות אחורה ומתחיל בסבתא, סבתא ג'ולי...

במרכז רוטשילד, בלב ליבה של העיר ראשון לציון, נמצא כבר שלוש שנים מקום קטן ומקסים המושך אליו אנשים רבים - גלידריית דולצ'ה דה לצ'ה.

כבר מהשם של המקום אפשר להבין כי הגענו למקום שונה.

כששואלים בתי קפה בעיר מהיכן המאפים המדהימים שהם מגישים, ברוב המקרים התשובה תהייה זהה - מ"הקונדטוריה של גל" וכך הגעתי אליו גם אני.

ברגע אחד של חשבון נפש, החליט שזה הזמן לקום ולעשות מה שהוא באמת אוהב והבחירה נפלה על קונדיטוריה.

המוטו של תומר בלס הוא שמה שנעשה - נעשה הכי טוב. הכל או כלום! 100% ללא פשרות.

בית הקפה - פטיסרי נקרא על שמה של בתם הבכורה נעמי המכונה, בין שלל שמות החיבה שלה, נומילי.

ירושלמים, אצל גליה כבר ביקרתם?? אחרי שתקראו את הכתבה אני בטוחה שתבקרו גם אם אינכם ירושלמים!

בלב שכונת עין כרם היפיפיה והפסטורלית נמצאים מפעל השוקולד "עין כרם המתוקה" וחנות קטנה והמטריפה "בית השוקולד".

"החיים הם כמו קופסת שוקולד, אתה אף פעם לא יודע מה אתה הולך לקבל" (פורסט גאמפ), אבל אם הקופסא הגיעה מגליתא בוודאות צפוי לך תענוג גדול עם כל ביס!

Art deCOCO נולדה מתוך האהבה לאומנות ולטעם משובח.

Baker's - מאפיית בוטיק בסגנון אירופאי ובעיצוב כפרי של המקום.

הגלריה של סבא - המקום היפיפה בו גליה לוי יוצרת את "תכשיטי השוקולד" שלה.

מול לוכד את עינינו שלט גדול bakery שם ניתן לרכוש ממיטב המוצרים.

הרעיון שמוביל אותי לפתח מוצרים הוא בעיקר מוצרים שאני זוכרת מילדותי, "ממתקים של פעם", אבל עם דגש על איכות ואסתטיקה.


במאפיית טלר מתמקדים באפיית לחמי מחמצת בשיטות מסורתיות, התפחה איטית של הלחמים ואפיית בתנורי אבן.

כמו בהרבה סיפורי אהבה, גם את השוקולד גילה רונן במקרה ומיד התאהב.

ההתמחות של "קייק ארט" היא המאפים...

אמנם לא מדובר בקונדיטורייה, אבל ברגע ששמעתי שערן שוורצברד הוא השף קונדיטור של מסעדת קיטשן מרקט, הבטחתי לעצמי שאני חייבת לבקר שם ולבחון את הקינוחים המרהיבים שלו מקרוב.

ותיקי קריית טבעון יודעים לספר על מקום קטן שממנו עולים נינוחות מופלאים, ועל הבחור ההוא, שמאז שחזר משוויץ יודע לעשות קסמים עם בצק, שוקולד ועוד דברים טובים.


"להעסיק אנשים עם מוגבלויות זה בדיוק כמו להעסיק כל אחד אחר. לכל אחד יש את גבולות שלו".


טאנטי באצ'י, נשיקות רבות, על לוגו שמזכיר מפת משבצות כחולה כמו במסעדות הטובות הפזורות ברחבי איטליה, עם טבחים שחובשים כובעי טבח כמו באיטליה ופותחים את הבצק ביד בטכניקה עתיקה ... בטאנטי באצ'י מובטחת לכם חוויה איטלקית אמיתית.

"מהו קיורטוש?" שאלתי, תוך סקירת המקום במהירות, מנסה להבין מהו אותו קונוס בצק הנמכר שם.

פיצרייה עם אווירה פלורנטינית צבעונית שלא נחה לרגע. אף פעם לא משעמם...

בית המאפה הופך לפיצריה משעה 16:00 ועד 22:00...

הקונדיטוריה מתאפיינת בסגנון צרפתי עם נגיעות ניו-יורקיות ודניות. המקום מעוצב בקפידה והאווירה קסומה וביתית.

מעבר לחוויית הקניה הטעימה במקום, אנו יכולים להנות מהצצה למטבחו של אלי טראב.

בקצה בנימינה יש מקום מיוחד, שם ניתן לעצור (ולהיכנס) ולהריח, לטעום, להרגיש, לראות ואפילו לשמוע שוקולד....


במורד רחוב שלומציון המלכה במרכז הסואן של ירושלים הבירה, כבר יותר מ- 40 שנה, יש קונדיטוריה ובית קפה בסגנון מזרח אירופאי שוקק חיים.

ממש לפני הכניסה ליישוב כפר ויתקין, פונים ימינה בכיכר ומגיעים לשבתאי. שילוב מדוייק של גבינות צאן ובזיליקום על פיצה דקה לצד בירה משובחת מהחבית...

לפני כ-5 שנים עלה הרעיון למזג בין שני המאכלים אולי הכי פופולריים - גלידה ופיצה.

עד לפני שנתיים, הייתה "גוסטו" פיצריה קטנה בשכונת מונטיפיורי בתל אביב...

אורנה פורת זילברברג למדה קונדיטוריה ואפיה בצרפת במשך 7 שנים ואת התוצאות ניתן לראות כאן בכל יום.

פגשתי אותה ואת ממתקיה, לראשונה, רק לפני מספר חודשים, לגמרי במקרה...


בלב אזור התעשייה של בנימינה, קרוב לתחנת הרכבת תוכלו למצוא מאפייה נהדרת בסגנון כפרי שמגישה מגוון גדול של מאפים בשילוב ממרחים מצויינים וקפה משובח.

האמת שהיו לי תוכניות אחרות לסיקור הגלידריה האחרונה של הקיץ, אבל אז אחותי אמרה שאני חייבת לבדוק את הגלידריה החדשה בנמל קיסריה ...

בייקרי שכונתי שמעוצב ממש כמו גלריה - גלריית מאפים ומתוקים.

לאחר 10 שנות קריירה משגשגת בתחום ההייטק, קם והחליט לעזוב הכל ולצאת למסע חיפוש עצמי...

תושבי רחובות כבר יודעים את הסוד, ברחוב אחד העם מתחבאת לה אחת הקונדיטוריות הטובות בארץ, בסגנון צרפתי אותנטי...


קונדיטוריית "דלאל" הייתה ונשארה אחד המקומות היותר איכותיים שמוצעים בתל אביב.

ודאי כבר הבנתם שאני חובבת מתוקים מושבעת, על כל המשתמע ולכן החלטתי לבחון הפעם את המתוקים במקום ולהניח למלוחים לביקור הבא...

לאחר סקירה חטופה של המאפייה המדליקה הזו, הייתי חייבת לעבור לחלק הכי אהוב עליי, שגם הכי קשה עבורי: לבחור!!!

האמת, בכל פעם שאני פוסעת לעבר הבייקרי, תחושת פרפרים מלווה אותי. מעיין התרגשות בלתי מוסברת שלעולם אינה דועכת, למרות אינספור הפעמים שביקרתי שם.

בכל פעם שאני מגיעה, משתרך לו תור ואלו העומדים וממתינים לגמרי יודעים למה.

מרגע הפנייה מהמדרחוב העתיק לחצר הקסומה ועד לכניסה לחלל המעוצב בקפידה, בכל צעד מרגישים את זכרון יעקב של הסיפורים.

בוקר אחד, קפצתי לסניף קרליבך של "חמדה עוגות" על מנת לפגוש את חמדה בידרמן - האישה והאגדה, שעומדת מאחורי הכנת עוגות השמרים הטובות בעיר.

המוכרת במקום הבחינה מייד בחיוך הרחב שעל פניי ובאדיבות רבה ניגשה וסיפרה לי על המוצרים...

במרכז רחוב פרישמן הסואן, מסתתרת לה מאפייה שכונתית ואינטימית, עם מגוון עצום של לחמים, לחמניות ועוד מיני מאפים משובחים.

אל תוותרו על גלידת הטופי - דבר כזה עוד לא טעמתם!

דידה, כי ככה ילדים אומרים כשהם רוצים גלידה, ומכאן הכל התחיל...

אי אפשר להתחרות באווירה של נמל ת"א, מקום הבילוי המועדף עלי. ב"שקד" תוכלו לצנן את האווירה אף יותר, עם מאווררים גדולים, רוח של ים, ולא פחות חשוב... גלידה קרה וטעימה!

לאחר 15 שנות קריירה בוול סטריט, החליטה נטע קורין לעזוב הכל ולעלות לארץ.

ב"אניטה" רמת הטריות היא מהמוקפדות שהכרתי: בכל יום קמים האחים, ניר ועדי, ב-05:00 בבוקר ועומלים על טעמי הגלידה שיוגשו באותו היום. מיותר לציין שלא יימכרו לכם גלידה שלא יוצרה באותו היום!!

אי אפשר להתעלם מריח המאפים החזק והדומיננטי שמקבל את פניי האורחים במאפיית "לחמים" בניצוחו של אורי שפט ברח' החשמונאים בתל אביב.

בין העץ מרובה העיניים, לבין מכשפה על מטאטא נמצא מגוון רחב של טעמי גלידות מהאגדות...

כשהגענו לדולצ'ה מלודי, די מהר הבנו שהגלידה מעולה. אלדו - האיש והגלידה - כל יום מ-4 בבוקר קולף פירות טריים ורוקח טעמים. הגלידה מצויינת, אבל חכו שתנסו את הסורבה...

אז הלכנו לבקר בגלידריית ד"ר לק המפורסמת. מתביישת לומר - בפעם הראשונה. כדי לכפר על הבושה, נכנסנו ישירות לסניף הדגל ביפו, כן, ההוא ליד השעון.

הקונדיטור שמאחורי הבליקר בייקרי הוא אורן בקר, קונדיטור עם ידע נרחב, וניסיון רב מאוד מהארץ ומחו"ל, ולכן הסתקרנתי במיוחד לטעום מהעוגות...
את מזרין הכרתי לראשונה מסיפורים... כמובן שניצתה סקרנותי ובאתי לבקר ולטעום – היה טעים.

לאחר שנים של עבודה בעסק המשפחתי, החליטה סיגל קרפל להגשים חלום ולהפוך לקונדיטורית.

לקבלת עדכונים ומתכונים, הרשמו

באנר